Violas vardagsvärld liknar den som de flesta arbetande människor lever i, men hon känner sig vilsen i tillvaron och med att redan vara 55 år. Som parkarbetare njuter hon av kontakten med naturen och årstidernas växlingar. Dock har hon tröttnat på sexistiska kommentarer från gubbarna på jobbet och på att de räknar med att hon ska hålla snyggt i fikarummet. ”Hon är ju kvinna”.

Ändå är det just kvinna hon skulle vilja vara, på riktigt, och hon längtar efter lite mer närhet och kärlek. En dag tar hon steget mot äventyret, mot nya platser och smaker. Viola Björk går ombord på färjan söderut. En berättelse om att våga, trots att man har blivit bränd flera gånger. En berättelse om uppbrott, besvikelse och en ny början.

Asfalten

Inka_72ppi_färg.Foto Julia Persson (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Julia Persson

Inka är tidigare publicerad i olika tidskrifter med kortnoveller, dikter, reportage och reseberättelser, men detta är hennes första roman. Efter studier i Skåne under 70-talet återvände hon till sin födelsestad Halmstad, där hon arbetade i 35 år som lärare och som skribent, musiker och poet. Sedan 2015 är Inka bosatt och verksam i Ystad.

Inka börjar kl. 11 med att presentera sin bok, och sen följer fler litterära inslag från lokala författare/poeter – ett litterärt lördagsgodis. Vi bjuder på bubbel & snacks. Ingen kostnad – ingen anmälan!