Den bok jag ser allra mest fram emot att läsa i vår är Drömbokhandeln av Laurence Cossé (utkommer ca 15/3). Bara att läsa om den känns väldigt lovande, och förlaget Sekwa har hittills inte gjort mig besviken, så varför denna gång? Som sagt, höga förväntningar på boken som förlaget presenterar så här:
Den före detta vagabonden Ivan och den italienska arvtagerskan Francesca öppnar en minst sagt ovanlig bokhandel, där deras litterära drömmar kan få fritt spelrum. De gör uppror mot bästsäljarhysterin genom att bara erbjuda bra romaner: ett stort antal litterära mästerverk har valts ut av en topphemlig kommitté bestående av likasinnade litteraturkännare. Till Ivans och Francescas förvåning visar sig drömbokhandeln bli en succé. Men då börjar också problemen. De utsätts för anonyma hot och giftiga kommentarer om bokhandeln på internet, men när tre av de åtta medlemmarna i den hemliga urvalskommittén blir attackerade, bestämmer de sig för att kontakta polisen. En efter en faller de olycksbådande pusselbitarna på plats och det blir alltmer tydligt att Ivans och Francescas drömmar kommer att bemötas med småaktighet, avundsjuka och våld.
 
Att sen Washington Post skriver följande gör ju inte spänningen mindre; ”Ett bra argument för att litteraturen som njutningsmedel till och med överträffar sex och årgångsvin.”/Diana
 
Vill du så kan du nominera DIN EGEN DRÖMBOKHANDEL här: www.drombokhandeln.se