Författarkväll i samarbete medlaholms konsertforening bla horisontell 05_edited2

Medlemmar i Konsertföreningen inleder med årsmöte kl. 18 och författarkvällen börjar kl. 19 (insläpp från kl. 18.30).

Den världsberömda operasångerskan Birgit  Nilsson föddes 1918 och 100-årsjubilerar 2018. Jubileet uppmärksammas både i Sverige och internationellt, och The Birgit Nilsson Prize på 1 miljon US dollar har precis delats ut. Birgit Nilssons liv var som en saga; från den lilla bondgården i Skåne till de största operascenerna i världen. Hon hade en sträng och konservativ  far som inte accepterade dotterns yrkesval, men en stöttande och försvarande mor, som dessvärre tragiskt omkom i en trafikolycka.

Mattias Enn, estradör och sångare, har blivit uppmärksammad för sina musikaliska och sceniska tolkningar av Zarah Leander, Karl Gerhard, Ernst Rolf och Jules Sylvain. Som trettonåring fick Mattias möta Birgit Nilsson för en lektion i sång i Sveriges Television. Mötet resulterade i en 20 år lång och öppenhjärtig brevväxling fram till Birgits död 2005. Sedan 2014 arbetar Mattias Enn sommartid även som guide på Birgit Nilsson Museum på Bjäre.

Tillsammans med illustratören Anders Svernsjö har Mattias Enn fångat avgörande och mytomspunna ögonblick i den berömda och spektakulära sångerskans liv. I ledande roller som Isolde, Brünnhilde, Turandot och Tosca la hon hela operavärlden för sina fötter och hon fascinerar än idag med sin intelligens, humor och jordnära person samt kärleken hon hyste för sin stora, trogna publik, sina vänner – och sina katter, som har sin egen plats i boken! Boken berättar om Birgits liv; barndomen, den musikaliska utbildningen, operadebuten och den fantastiska karriären som förde henne runt jorden. Här får vi ta del av historier och anekdoter om privatliv, beundrare och fans och alltsammans kryddat med recept från Birgits kokbok.

Författarkvällen är kostnadsfri och förlagd till Församlingshemmet OBS!. Föreningens medlemmar anmäler sig till konsertföreningen och övriga till bokhandeln.