De allra bästa drinkarna – nu i glassversion! Är du sugen på en Tequila sunrise (apelsinglass, grenadin och tequila), Piña coladasorbet med Maliburom, eller föredrar du en mer klassisk stil? Satsa på Tonicsorbet med gin!

Ulf Ellervik är livsnjutare och kemist. Här kombinerar han glass med sprit och kemi, och resultatet blir bokstavligt talat en cocktail av bästa slag.

Med över 30 recept på glassdrinkar, spännande berättelser om drinkarnas historia och pedagogiska förklaringar av kemin bakom det hela är Glass Ulf Ellervik när han är som allra bäst. Efter succén med SVT-serien ”Grym kemi” och flera uppmärksammade böcker om kemins mörka och ljusa sidor, tar han sig nu an njutning i form av glass. Vem kan motstå det?

Ulf Ellervik är professor i bioorganisk kemi vid Lunds universitet. Han forskar bland annat om botemedel mot cancer och är en starkt engagerad kunskapsspridare inom kemins område. För sitt bok Ond kemi belönades han med π-priset 2010.

Denna kväll bjuder vi naturligtvis på smakprov ur boken!

Ulf-Ellervik-5-aug-2015-Foto-C-Sturmark-2Glass-för-kemister-Omslag-250x378

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: C Sturmark

Vi bjuder på dryck och lite somrigt plock att äta till. Vid vackert väder kommer vi att vara på bokhandelns innergård. Pris 100 kr/person. Bindande anmälan snarast! Insläpp från ca 18.30.